HemNästa lägerTidigare lägerLänkarKontaktSökLogga in
Nästa läger
Lärare
Platsen
Kostnad
Resvägar
Frågor?
Snart dags för musiklägret i Greifswald
den 10-17 juli 2022

Hej musiklägerdeltagare

Bara några veckor  kvar till sommarens musikläger. Vi blir med barn och lärare 133 deltagare och samtliga är inplacerade på olika rum och i olika musikgrupper.

Blåsorkesterledarändring:
Ludvig Nordgren har tyvärr lämnat ett sent återbud men att vi har glädjen att kunna planera in en erfaren ersättare; Joakim Casagrande, valthornist och lärare vid Kultursklolan i Lund, med flera års erfarenhet av att vara ledare på våra musikläger.


Söndagen den 10 juli förväntas flertalet anlända till Majuwi utanför Greifswald. Majuwi finns längst ut vid floden Rycks mynning i Östersjön (Danska bukten), i ena änden av staden Greifswald. Buss nr 2 tar dig ut från tågstationen till Wieck, som byn heter. Middag serveras kl. 18:00 i matsalen. Kl. 19:00 startar vi lägret med välkomnande, allmän information följt av samkväm.

MaJuWi (www.majuwi.de), som används för lägerskolor och liknande, är beläget endast ett stenkast från vattnet, Vi hyr hela anläggningen och behöver inte dela den med någon annan. Platsen har även i övrigt många fördelar. Även om det är utomlands är det nära från både Danmark och Sverige. Havsbad in på knutarna, dock ganska långgrunt. Stadens centrum nås till fots eller med buss.

Veckan domineras naturligtvis av vårt blåsande och sjungande, fem grupper på förmiddagen kl. 9:00 – 12:00 och fem grupper på eftermiddagen 14:30 – 17:00. Veckan avslutas med musik i en närbelägen klosterruin och konsert för allmänheten i en kyrka i Greifswald samt fest i våra lokaler. Andra programpunkter är till exempel sång- och blåsteknik, folkmusik, klimat och miljö i Greifswald, om stadens store son konstnären Casper David Friedrich, om Sverige i Greifswald, torgmöte med Fridays for Future, det politiska Tyskland då och nu. Det tillkommer säkert fler spännande programpunkter. Vi hoppas också att vi ska umgås, ta en öl eller ett glas vin och spela när lusten faller på, till exempel när vi samlas på kvällarna.

Ni som sjunger med Sten och Sanna (Källman) kommer att sjunga sånger från Haiti, både på kreol och svenska. 
Genom spotifylänkarna ni får här kan ni lyssna för att få en bild av musiken ni ska jobba med. 
AMANDA CHANTE HAITI – https://open.spotify.com/album/1lADv9W1WToZCwVN2K7RwY?si=fnq2az8uQxGzx-FX5pF08w
DET BLÅSER UPP https://open.spotify.com/album/5uxaa4jwpUiZJV8rBN9cx0?si=yq7Z_wqXReKJGcZJ9cvBlg

Vi har inte bokat lunchmat eftersom vi tror att många vill äta på de närliggande matställena (till exempel på fiskrestaurangerna) eller inne i Greifswald. Tid finns också för havsbad och besök i den gamla hansa- och svenskstaden Greifswald. Det kommer dock att finnas möjlighet att beställa lunchmat även på Majuwi.

Om du undrar så är covid-19-restriktionerna borta i Tyskland. Dock gäller munskydd inom sjukvården.

Vi ser fram emot veckan 10 – 17 juli och mötet med alla musikanter. Äntligen, säger vi! Kom gärna med dina frågor eller förslag till oss i planeringsgruppen! Till exempel via någon av dessa mejladresser: 
bengt.er.hall@gmail.combjorn.rgatan@gmail.comingrid.gustafsson@telia.com
lars.h.borgstrom@telia.comowehes@gmail.com.

Greifswald
Greifswald är en hansestad och är belägen i det som kallas Vorpommern, en region som tillhörde Sverige under åren 1648-1815. Därmed fick Sverige sitt tredje universitet 1648 och här finns även befästningsanläggningar från svensktiden, domkyrka och stadsmuseum. Konstnären Caspar David Friedrich och författaren Hans Fallada föddes här. Man kan läsa mer på hemsidan Greifswald.de. Staden är dessutom en av Lunds vänorter.

Covid
Vi är naturligtvis osäkra på hur smittläget kommer att vara under sommaren och förutsätter att alla är dubbel- eller trippelvaccinerade och kan visa upp ett covidpass om det skulle behövas.

Uppdaterat 2022-06-26
Utskriftsvänlig sida
Musikläger för blåsare, blåsorkestrar och körsångare med flera – alla med hjärtat till vänster.
Provided by Webforum