HemNästa lägerTidigare lägerLänkarKontaktSökLogga in
Nästa läger
Välkommen till musikläger i Greifswald, Tyskland, 2022!

Hej potentiella musiklägerdeltagare 

Röda Kapellet i Lund inbjuder nu till ett musikläger i Greifswald den 10 – 17 juli 2022  Vi har säkrat ett avtal med en bra anläggning, Majuwi, i Greifswald precis vid havet. Vi har planerat med bra lärare både för blåsare och körsångare. 
Coronapandemin medförde att musiklägret som var tänkt hållas 2020 ställdes in. Det smärtade oss, efersom vi alla musikvänner i Sverige och Danmark längtade efter att få spela och sjunga igen tillsammans. Men nu kör vi, välkomna till Greifswald och tyska Östersjökusten.

Har ni frågor och synpunkter så är ni välkomna att kontakta någon av oss i arbetsgruppen.

Bengt Hall, 0733-64 90 70, bengt.er.hall@gmail.com 

Björn Stenholm, 073-9822410, bjorn.rgatan@gmail.com 

Edvin Svensson, 070-2830596, edvin.svensson@gmail.com 

Ingrid, Kicki, Piculell Gustafsson, 070-6128903, ingrid.gustafsson@telia.com 

Lars Borgström, 070-9136352, lars.h.borgstrom@telia.com

Greifswald

Den tyska staden Greifswald är belägen vid floden Rycks utlopp i Östersjön. Greifswald är en hansestad och tillhörde Sverige under åren 1648-1815. Därmed fick Sverige sitt tredje universitet 1648 och här finns även befästningsanläggningar från svensktiden, domkyrka och stadsmuseum. Konstnären Caspar David Friedrich och författaren Hans Fallada föddes här. Man kan läsa mer på hemsidan Greifswald.de. Staden är dessutom en av Lunds vänorter.

Ett par av medlemmarna i planeringsgruppen har besökt Greifswald och efter detta besök har vi fört en dialog med en förening som driver en anläggning, Majuwi (hemsida majuwi.de), i stadsdelen Wieck som ligger ute vid östersjökusten. . Det förefaller vara en idealisk plats med 330 sängplatser i 78 rum, flera lokaler för gemensamma övningar, matsal och övrig service. Vi hyr hela anläggningen och behöver inte dela den med någon annan. Platsen har i övrigt många fördelar. Även om det är utomlands är det nära från både Danmark och Sverige. Havsbad in på knutarna, dock ganska långgrunt. Stadens centrum nås till fots eller med buss.

Angående det musikaliska innehållet har vi med glädje fått överta klimattemat som arrangörerna i Stockholm för 2020 års inställda läger hade formulerat. Vi har redan några klara lärare, men fortsätter att fylla lärarlistan med både blåsar- och körledare. Per Thornberg planerar ett musikaliskt projekt med koppling till den romantiske målaren Caspar David Friedrich. Håkan Carlsson, som tidigare har bjudit på sviten Die rasende Reise, som handlar om ångtåget ”Rasande Roland” på ön Rügen, har idéer om ett musikverk som så småningom ska ljuda över hansestadens torg mitt i stan.

Man tar sig till Greifswald via Skåne eller Danmark med bil eller tåg. Har man egen båt seglar man direkt till Wieck. Just nu är färjeförbindelserna mellan Sverige och Tyskland under omstöpning, men vi återkommer med detaljer i senare utskick.
Webmaster: Lars Eklund, 0731-508844, sydasien@sydasien.se
Uppdaterat 2021-09-22
Utskriftsvänlig sida
Musikläger för blåsare, blåsorkestrar och körsångare med flera – alla med hjärtat till vänster.
Provided by Webforum