HemNästa lägerTidigare lägerLänkarKontaktSökLogga in
Nästa läger
Lärare
Platsen
Kostnad
Resvägar
Frågor?
Välkommen till årets musikläger i Greifswald,
den 10-17 juni 2022!

Hej potentiella musiklägerdeltagare
Vi är många som har längtat efter att åter få spela och sjunga en vecka tillsammans, att få träffa våra vänner från de andra körerna och orkestrarna, att få sitta i den ljumma sommarkvällen och över ett glas öl eller vin prata om livets väsentligheter, eller dess oväsentligheter, att få hälsa god morgon, äta frukost tillsammans och förbereda oss för dagens musikaliska utsvävningar.
Som ni minns så blev det inget läger 2020 fastän stockholmarna hade kommit långt i planeringen, och vårt försök att anordna ett läger 2021 blev inställt innan vi hade kommit igång. Men nu kör vi igen! Obändighetens orkestrar.
Musiklägret 2022 kommer att äga rum i den vackra universitetsstaden Greifswald, eller mer exakt i förorten Wieck vid floden Rycks utlopp i Östersjön.

I Wieck finns en anläggning, MaJuWi (www.majuwi.de), som används för lägerskolor och liknande. Ett stort komplex endast ett stenkast från vattnet, med 78 rum och 330 sängar, flera lokaler för gemensamma övningar, matsal och övrig service. Vi hyr hela anläggningen och behöver inte dela den med någon annan. Platsen har även i övrigt många fördelar. Även om det är utomlands är det nära från både Danmark och Sverige. Havsbad in på knutarna, dock ganska långgrunt. Stadens centrum nås till fots eller med buss

Greifswald
Greifswald är en hansestad och är belägen i det som kallas Vorpommern, en region som tillhörde Sverige under åren 1648-1815. Därmed fick Sverige sitt tredje universitet 1648 och här finns även befästningsanläggningar från svensktiden, domkyrka och stadsmuseum. Konstnären Caspar David Friedrich och författaren Hans Fallada föddes här. Man kan läsa mer på hemsidan Greifswald.de. Staden är dessutom en av Lunds vänorter.

Covid
Vi är naturligtvis osäkra på hur smittläget kommer att vara under sommaren och förutsätter att alla är dubbel- eller trippelvaccinerade och kan visa upp ett covidpass om det skulle behövas.
I vårt avtal med skolan i Wieck så har vi rätt att bryta kontraktet senast den 30 mars utan att det kostar oss skjortan (endast EUR 100). Vi i planeringsgruppen har bestämt att vi betalar tillbaka era anmälningsavgifter (SEK 1000) om vi tvingas ställa in senast detta datum.


Uppdaterat 2022-01-16
Utskriftsvänlig sida
Musikläger för blåsare, blåsorkestrar och körsångare med flera – alla med hjärtat till vänster.
Provided by Webforum